Évközi 27. vasárnap

Az apostolok kérik az Urat a mai evangéliumban: "növeld bennünk a hitet!", mely Isten és ember kapcsolatának emberi oldalát mutatja. Az isteni törődés pedig ott tud elkezdődni, ha a sokszor mustármagnyi hitünket az Ő kezébe ajánljuk: Ő legyen vezérünk az igaz élet útján, segítse hívő cselekedeteinket, áldjon meg bennünket.

1. A már elsőáldozott hittanosaink számára a tanév eleji gyóntatás október 5-én (szerda) 15.30-tól 17.00 óráig lesz a plébánián. Szeretettel várjuk a gyermekeket!

2. Megújult tartalommal indítjuk útnak a Bibliaórákat Németh Ervin lelkipásztori munkatárssal. Szeretettel várjuk az érdeklődőket csütörtökönként a szentmise után 18.45-re a Szent Imre Plébánia 1-es közösségi termébe. Az első találkozásunk mottója: „A Szentírás üzenete, mint táplálék”.

3. A héten elsőpéntek lesz, a szokott időben tervezem a betegek felkeresését. Az esti szentmise után a Jézus Szíve családok szentségimádási órája lesz.

4. Szombaton, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepén tartjuk a Szent Imre templom szentségimádási napját. Reggel 8.00 órakor lesz a szentségkitétel, melyet egész napos csendes szentségimádás követ. A szentségeltétel litániávál és szentségi áldással 16.00 órakor lesz. Szeretettel ajánljuk a Kedves Híveknek a napközbeni szentséglátogatást, a lélek gyorstöltését!

5. Még a héten lehet jelentkezni honlapunkon az elektronikus űrlapot kitöltve az idei bérmálási felkészítőre, hiszen szombaton 9.00 órától tartjuk az első alkalmat a plébánián. Szeretettel várjuk a fiatalokat!

6. Szombaton este 18.00 órakor a Jézus Szíve templomban a Peresznyei Szent Egyed Kórus szolgál majd a szentmisén megalakulásuk 20 éves jubileuma alkalmából, melyet egy kb. 30 perces hálaadó egyházzenei áhítat követ az elmúlt 20 évük repertoárjából. Szeretettel várunk mindenkit!

7. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy a népszámlálás alkalmával vallják meg katolikus hitüket. Ez egyházunk szempontjából is meghatározó lesz a jövőben.

8. Továbbra is várjuk megrendeléseiket a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teáscsészére és a Tihanyi Bencés Apátság gyógyteájára, valamint a szintén logóval ellátott üvegpohárra a hozzá tartozó 2 palack kézműves sörrel. A teás szett 1500 Ft-ba, a sörös szett 1900 Ft-ba kerül. Feliratkozni a sekrestyében és az irodában lehet, fizetni átvételkor kell majd.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.