Évközi 26. vasárnap

A dúsgazdag és a szegény Lázár példázata egyértelművé teszi számunkra, hogy a földi életünkben dől el örök sorsunk. Szeretnénk Isten Országába jutni. Nem is kérdés: ép eszű ember miért ne szeretne örökké boldog lenni? A kulcsszó a törekvés. Ezt fogja nézni a mi Urunk, amikor számadásra szólít minket. Ismeri a természetünket, a személyiségünket, minden testi-lelki nyavalyánkat. A fókuszkérdés egyértelmű: törekedtél?

1. A Jézus Szíve templom takarítására várunk segítőket szeptember 28-án (szerda) a reggeli szentmise után.

2. Szeptember 28-án (szerda) 17.00 órától a „Váratlan élet” c. film vetítésére és beszélgetésre várjuk a 16 éves kor feletti érdeklődőket a Szent Imre Plébániára. A film utáni beszélgetést Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója vezeti. Részletek a kitett plakáton, valamint a www.varatlanelet.hu weboldalon olvashatók.

3. Az újrainduló bibliaórák első alkalmát a Szent Mihály templom búcsúja miatt a tervezettnél egy héttel később, október 6-án (csütörtök) az esti szentmise után tartjuk. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

4. Továbbra is lehet jelentkezni az október 8-án (szombat) induló bérmálási felkészítőre, valamint az október 11-én (kedd) induló Baba-mama klubba a plébániánk honlapján található jelentkezési űrlapokon keresztül.

5. Az idei évben is kapható lesz egylapos soproni katolikus falinaptár, valamint saját plébániai forgatós falinaptár. Készíttetünk a Szent Imre templom 25 éves jubileumi logójával ellátott teásbögrét is, melyhez a Tihanyi Bencés Apátság egyik gyógyteája, a „Nyisd meg ajkamat, Uram!” reggeli teakeveréke fog tartozni. Plébániai segítőinknek ez a szett benne lesz a karácsonyi csomagban. Akik szeretnének ajándékba, vagy emlékbe ilyen jubileumi bögrét és teát, valamint a templomszentelésre palackozott kézműves sört a jubileumi pohárral, kérjük, hogy a sekrestyében, vagy az irodában iratkozzanak fel, mert ezek alapján fogjuk megrendelni december elejére. A teásbögre a teával 1500 Ft-ért, a jubileumi pohár 2 palack sörrel pedig 1900 Ft-ért lesz majd kapható. Jelentkezni október 16-ig lehet.

6. 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz, mely nem csupán Magyarország, hanem a magyar katolikusok életében is fontos esemény. Tisztelettel kérjük, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával mindnyájan bátran valljuk meg katolikus hitünket! Az MKPK buzdítja a híveket, hogy számlálóbiztosként minél többen vállaljanak részt a társadalom felmérésének áldozatos munkájában. A népszámlálásról és a számlálóbiztosok toborzásáról szóló plakátok a hirdetőtáblán olvashatók.

7. Városunk védőszentjének liturgikus emléknapján a Szent Mihály templomban szeptember 29-én (csütörtök) 18.00 órakor a város papságával Dr. Veres András megyéspüspök vezeti a liturgiát, melyre szeretettel várják a Kedves Híveket!

8. A Domonkos templom búcsúját október 1-jén és 2-án tartják, a programok a kitett plakáton olvashatók.

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.