Évközi 19. vasárnap

"Ahol a kincsetek, ott a szívetek is!" Földi életünkben igazán művészi feladat a hangsúlyokat, arányokat megtalálni. Eldönteni, hogy mi, vagy ki a fontos. Az Úr Jézus azonban nem csupán értéktárat vonultat fel tanításával, hanem magát az életet. Aki őt választja, még ha bukdácsolva is, de Isten Országa felé tart. Aki benne bízik, még ha néha pislákol is az éberség lángja, szüntelenül tudatában lesz annak, hogy Valaki szereti, és hazavárja!

1. A héten hétfőtől péntekig tartjuk a X. Szent Imre Napközis Tábort a plébánián. Az idei évben újra egy közös tábort szerveztünk valamennyi korosztálynak, a segítőkkel együtt az összlétszám megközelíti a 90 főt. Felhívjuk a hittantáborba jelentkezettek figyelmét, hogy ebben az évben fél órával korábban, tehát 8.30 órakor kezdődik a program. Szeretettel várjuk őket!

2. A hittantábor idején plébániánk irodája a szokott rendben tart nyitva.

3. A Szent Imre templom felszentelésének 25. évfordulójára a templom és a plébánia közösségi termeinek nagytakarítására, valamint az udvar rendezésére várunk segítőket minden korosztályból augusztus 13-án (szombat) reggel 8.00 órára.

4. A Szent Imre templom felszentelésének ezüst jubileumát három kiemelt programmal ünnepeljük:

  • 2022. augusztus 19-én (péntek) 18.00 órakor a templomban az új plébánia eddigi lelkipásztoraival kerekasztal-beszélgetés lesz „Isten szolgái a Szent Imrében” címmel.
  • 2022. augusztus 20-án (szombat) 16.00 órakor Dr. Veres András megyéspüspök vezetésével és városunk papságával ünnepi hálaadó szentmisét tartunk, melyet szeretetvendégség követ.
  • 2022. augusztus 20-án (szombat) 20.30 órakor plébániánk Töviskorona zenekarának szolgálatával zenés dicsőítő szentségimádást tartunk, melyet szintén szeretetvendégség követ.

Szívből reméljük, hogy ezek a programok minél többeket megszólítanak, és velünk tartanak a hálaadásban és az ünneplésben!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.