Évközi 13. vasárnap

Az évközi vasárnapokon az Úr Jézus tanító körútjának egy-egy epizódját halljuk a felolvasott evangéliumokban, ezúttal egy találkozásokat megörökítő részt hallhatunk Lukács evangéliumából. A Mesterrel való találkozás akkor az igazi, hogyha az egész lényünket átjárja. Nem arról van szó, hogy ne törődjünk a földi dolgokkal, hanem arról, hogy mindig legyen előttünk a cél: Isten Országa!

1. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik a Jézus Szíve ünnep előkészítésében és lebonyolításában tevékenykedtek!

2. A héten hétfőtől péntek délutánig a Szent Imre templom és plébánia lelkigyakorlatnak ad otthont, ezért a szentmisék és az imaórák is elmaradnak, és az iroda is zárva tart. A Jézus Szíve templomban sem lesznek a héten hétköznapi szentmisék.

3. Július 1-jén (péntek) este 18.00 órakor a Szent Imre templomban Hencz Márton diakónus vezetésével a Jézus Szíve Családok szentségimádása lesz.

4. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentszék javára, előre is köszönjük nagylelkű adományaikat!

5. Szombaton, Sarlós Boldogasszony ünnepén a bánfalvi kolostortemplomban 15.00 órakor városfelajánlási szentmisére várják a Kedves Híveket, a szentmise előtt a templomban rózsafüzér imádság lesz.

6. A jubiláns házaspárok hálaadó szentmiséjére várják a győri Püspökvár udvarába mindazokat, akik idén ünneplik szentségi házasságkötésük 5., 10., 15. stb. évfordulóját. A szeptember 3-án 10.00 órakor kezdődő szentmisére jelentkezni plébániánk irodájában lehet a férj neve, a feleség leánykori neve, valamint a szentségi házasságkötés helye és ideje megadásával. Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 5. péntek.

További hírek

Szentháromság vasárnapja

Szentháromság vasárnapja

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek ünnepén ünnepeljük a háromságos egy Istent, a szeretetet, amelyből részt kaptunk, az embert, aki képmás, a családot, mely ennek a szeretetközösségnek a képe itt a földön. Ünnepeljük az igazságot, gyönyörködjünk a szépben. Mindezért pedig fakadjon hála a szívünkben, hogy Isten beavatott bennünket ezekbe a titkokba! Nem vagyunk elveszettek: az Atyaisten végtelen szeretete folyományaként testvért, Fiút kaptunk Jézus Krisztusban, a harmadik isteni személy, a Szentlélek pedig vezet bennünket. Persze, ha hagyjuk!


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelét ünnepeljük Pünkösdkor, az Egyház születésnapját. A kiáradó Lélek a nyitott szíveket keresi. Változást akar bennünk. Azért jön, hogy jótékonyan felkavarjon bennünket. A világ végéig az Egyház éltető lelke marad. Kapcsolódjunk Hozzá mi is, hogy mindazokra az ajándékokra, amelyekkel meg akar lepni minket, rá tudjunk csodálkozni, és valóban a miénk legyen!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

Jézusunk a mai evangéliumban nem csak kér, hanem ígér is. Kéri, hogy ha szeretjük Őt, tartsuk meg parancsait. Fedezzük fel, hogy Isten életünk vezére, az embertárunk pedig Isten képmása. Hogy ehhez erőnk, motivációnk legyen, megígéri, hogy elérkezik az Igazság Lelke, és velünk is marad. Pünkösdre várunk, a Szentlélek eljövetelét készülünk megünnepelni!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.