Szentháromság vasárnapja

Ez az ünnep is értünk van. Nem teszi nagyobbá a Szentháromságot, bennünket viszont közel tud vinni a lényeghez. Itt a földön munkatársai lehetünk a világ jobbá tételében, ezzel együtt megsejteti a mennyország örömét. A mai evangéliumban elhangzik, hogy nem vagyunk elég erősek az Úr Jézus sok mondanivalójához. Kíváncsivá tesz. A Szentlélekben bízhatunk, aki elvezet minket a teljes igazságra.

1. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Köszönjük a nekik felajánlott rendszeres adományokat!

2. Szeretettel várjuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait június 17-én (péntek) az esti szentmisére, majd utána megbeszélésre a plébániára.

3. Szombaton délelőtt 10 órakor lesz Hencz Márton papnövendékünk diakónusszentelése a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Akik a plébániai különbusszal utaznak, 8.00 órakor lesz az indulás a Szent Imre templom elől. Mindenkit kérünk, hogy időben érkezzen meg. A Kedves Hívek imáiba ajánljuk a pap- és diakónusszentelésben részesülőket!

4. Plébániánk honlapján keresztül már lehet jelentkezni az ősszel induló középiskolás bérmálási felkészítőre, a felső tagozatos korosztály számára induló ifjúsági közösségbe, az édesanyák és kisgyermekeik számára induló baba-mama klubba, valamint a szintén ősszel induló, kétéves katekumenátusra, ahová azokat a felnőtteket várjuk, akik még nincsenek megkeresztelve, vagy még nem voltak elsőáldozók és bérmálkozók, és komolyan szeretnék a készület során megismerni katolikus keresztény hitünket. Mindegyik csoportba a honlapon található elektronikus űrlapon keresztül várjuk a jelentkezéseket.

5. Nagy szeretettel várjuk a már korábban hirdetett Plébániai Családi Napra közösségünk családjait június 26-án (vasárnap) 15.00 órától a Szent Imre Plébániára. A Családos Szentmise Közösség gyermekeknek és családoknak szóló színes programokkal készül, a délután folyamán pedig sztárvendégként fellép a Szironta Harangzenekar. A programot a 18.00 órakor kezdődő családos szentmise zárja majd. Szeretettel és örömmel várunk mindenkit!

További hírek

Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.