Virágvasárnap

Az Úr Jézust királyként fogadják Jeruzsálemben. Hozsannát kiáltanak, örömteli ujjongásuk közepette ágakat lengetnek, és velük együtt ruháikat terítik az útra. A nagyhét eseményeinek fényébenaz üdvrivalgás a nép részéről meglephet minket, és elgondolkodtathat, hogy mennyire befolyásolható. Amikor a Messiást keresztre küldik, inkább már tömegnek neveznénk az egybegyűlteket. Még szerencse, hogy mindez a megváltásról szól, és nem kizárólag az emberről. A liturgiában megjelenik a passió, hogy előrevetítse az egyházi év legfontosabb hetének lényegét, hogy egy hét múlva a feltámadásra ébredjünk mi is.

1. Hálásan köszönjük mindkét templomunk húsvéti nagytakarításában közreműködő önkénteseink segítségét!

2. A városi nagyböjti lelkigyakorlat szentbeszédei plébániánk honlapján a Média menüpont alatt a hanganyagoknál meghallgathatók.

3. A plébániánk területén élő rászorulóknak a havi csomagot húsvét előtt osztjuk április 13-án (szerda) 16.00-18.00 óra között. Köszönjük a támogatók felajánlásait!

4. Továbbra is várjuk a 2022. augusztus 8-12-ig megrendezendő X. Szent Imre Napközis Táborba a 2-8. osztályos hittanosok jelentkezését. Plébániánk honlapján a jelentkezési űrlap elején találják a szükséges tudnivalókat. Ugyanitt várjuk a gimnazista és egyetemista segítők jelentkezését, akik számára április 24-én (vasárnap) 14.30-17.30-ig vezetőképző délutánt tartunk, hiszen teljesen új koncepcióban képzeljük el az idei hittantábort.

5. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket a nagyheti szertartásokra:

  • Nagycsütörtökön 18.00 órakor a Szent Imre templomban az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmise lesz, melyet virrasztás követ a kápolnában, Jézus búcsúbeszédének felolvasásával.
  • Nagypénteken a Szent Imre templomban 15.00 órakor ünnepi szertartást végzünk az Úr Jézus szenvedésére emlékezve. A Jézus Szíve templomban 18.00 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk.
  • Nagyszombaton a délelőtt folyamán 9.00 órától a Szentsír őrzésére nyílik lehetőség mindkét templomunkban. A húsvéti vigília este 20.00 órakor kezdődik a Szent Imre templomban, melynek végén alkalmas időjárás esetén feltámadási körmenetet tartunk.

Szeretettel várjuk a ministránsokat is a próbákra és az egyházi év legszebb szertartásaira. A próbák a szent háromnapban délelőtt 9.00 órakor kezdődnek.

6. Plébániánk irodája április 15-től 20-ig zárva tart.

7. A Szombathelyi Egyházmegye és a Lelkes Napok Team Pünkösd hétvégéjén 3 napos Lélek fesztivált szerveznek, melyben püspöki szentmise, dicsőítések és előadások lesznek. Részletek a lelekfesztival.martinus.hu weboldalon.

További hírek

Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.