Nagyböjt 4. vasárnapja

Az Úr Jézus talán leghíresebb példabeszédét halljuk a mai evangéliumban. Arról az atyai irgalomról fest gyönyörű képet, amely a Mennyei Atyában rejlik. Az atyai örökséget, a szülő iránti tiszteletet, megbecsülést, az élet iránt érzett felelősséget eltékozló fiú végül az apai ölelésben találja meg a biztonságot. Megtér, ami teljes elfordulást kíván az addigi életmódjától. Elég mélyre kellett süllyednie ahhoz, hogy vállalni tudja a "visszautat", amelyben nem a hosszú séta volt a legnehezebb. Esélyről, lehetőségről, igaz szeretetről szól ez a példabeszéd, melyet a Mesterünk értünk, bűnös emberekért fogalmazott meg.

1. Hálásan köszönjük, hogy sokan csatlakoztak a Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszerek gyűjtésére buzdító felhíváshoz, mellyel a helybéli rászorulókat segítették.

2. Plébániánk nagycsaládosainak menekülteket ellátó akciója keretében a Jézus Szíve templom melletti hittanterembe a következő időszakban gyermekjátékokat, tartós élelmiszert, gyermek és felnőtt ruhákat, cipőket, benti papucsokat, higiéniai cikkeket és babáknak való dolgokat gyűjtenek. A plébánián összegyűlt pénzadományokat is folyamatosan átadjuk a szervezőknek, akik a legszükségesebb dolgokat vásárolják meg belőle. Eddig több mint, 400 000 Ft adomány gyűlt össze. Az aktuálisan gyűjtött termékek új listáját a hirdetőtáblán találják. Hálásan köszönjük minden adakozó jóságát!

3. A Jézus Szíve templom udvarán a héten a tereprendezés tovább folytatódik, hálásan köszönöm a Regnum Marianum Közösség fiataljainak és Szita Mártonnak múlt heti munkáját! A hét második felében a templom főkapujának és oldalbejáratának restaurálása is elkezdődik. Éppen ezért elő fog fordulni, hogy csak a templom udvarán keresztül fogjuk tudni a templomot megközelíteni. Az ígéret szerint a kapuk felújítása húsvétig elkészül. Hálásan köszönjük a korábban erre a célra adott pénzadományaikat!

4. Szombaton 12 órás szentségimádás lesz a Szent Imre templom kápolnájában, melyre szeretettel várjuk a Kedves Híveket, valamint szentségőrzők jelentkezését a sekrestyében kitett lapon.

5. Szombaton 9.00-12.00 óráig bérmálási felkészítőre várjuk a bérmálkozókat.

6. Az elmúlt héten pénteken a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. partnereiként a Szent Imre templom is kapott egy mézeskalács szívet a „Mit szeretünk Sopronban” kampány keretében a következő szöveggel: „Itt vagy fúj a szél, vagy harangoznak”. A kápolna körablakában helyeztük el, mely a templomudvarból jól látható.

7. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföldi kegyhelyek javára.

8. A Városi Nagyböjti Lelkigyakorlatnak idén a Szent Imre plébánia ad otthont. Április 4-6-ig minden nap 16.30-tól-19.00 óráig gyónási lehetőség lesz a plébánia aulájából nyíló közösségi termekben, a lelkigyakorlatos szentbeszéddel bemutatott szentmisék pedig 18.00 órakor kezdődnek. A lelkigyakorlat vezetője Dr. Sztankó Attila, a Máriabesnyői Bazilika plébánosa lesz. Szeretettel várjuk a Kedves Híveket!

9. Két hét múlva szombaton, április 9-én lesz a Szent Imre templom és a plébánia udvarának húsvéti nagytakarítása, melyre szeretettel várunk minden korosztályból önkénteseket!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.