ADVENT 4. vasárnapja

Szűz Mária meglátogatja idős rokonát, Erzsébetet, aki Keresztelő Jánossal a szíve alatt megéli a találkozás örömét. Felujjong a magzat is, örül a Szűzanya is. Ebből az evangéliumi szakaszból kitűnik, hogy az Istennel való találkozás mindig öröm. Néha úgy érezzük, nem akarunk az Úrral találkozni. Ne aggódjunk, hiszen az Ő szelíd hívása, várakozása egészen addig megmarad, amíg mi lelki rendet, szívbéli tisztaságot nem teremtünk. Ekkor rádöbbenhetünk, hogy mi magunk voltunk gátjai az örömteli találkozásnak!

1. Hálás szeretettel köszönjük a mintegy 340 kg tartós élelmiszert, az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében a gyertyákért adott 232870 Ft adományt. Egyúttal köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik az idei egyházi hozzájárulásukkal fenntartói lettek templomainknak, illetve a plébániának.

2. A Jézus Szíve templomban csütörtökig tartunk hajnali szentmiséket reggel 6 órakor, melyek után lehetőség lesz a karácsonyi szentgyónás elvégzésére a sekrestye melletti szobában.

3. Tisztelettel kérjük plébániánk segítőit, hogy a nekik szánt karácsonyi csomagot szíveskedjenek a sekrestyében átvenni.

4. Az elmúlt hetekben megrendelt könyvek átvehetők a sekrestyében.

5. A járványhelyzet miatt az idei évben sem tartunk karácsonyi pásztorjátékot, hiszen rendkívüli zsúfoltság szokott lenni. Bízunk benne, hogy a jövőben már nem kell ilyen nehéz szívvel meghozott döntéseket hozni.

6. Szenteste napján este 22.00 órakor a Jézus Szíve templomban, éjfélkor pedig a Szent Imre templomban tartunk ünnepi szentmisét. Karácsony napján vasárnapi miserendet tartunk.

7. A jövő vasárnap lesz a Szent Család ünnepe, a szentmisék végén külön áldásban részesítjük a családokat. Természetesen a családos szentmisét is megtartjuk ezen a napon.

További hírek

Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.