Advent 3. vasárnapja

Mit tegyünk? Ez a kérdés visszhangzik a mai evangéliumban. Szent Lukács leírja, hogy a nép, a vámosok és a katonák is megkérdezik Keresztelő Jánost az üdvösségre vezető útról. Miután igyekezett mindenkinek megfelelni, elkezdtek azon tanakodni, hogy nem János-e a Krisztus. Valamit megsejtettek abból, hogy itt készül valami. Úton van a Megváltó, akinek előfutárát hallgatták, kérdezgették. Úgy tűnik, a hozzáállásuk befogadó, vágyakozó volt: szerették volna a legteljesebb módon befogadni Istent. Az öröm vasárnapján mi azért adjunk hálát, hogy az Úr Jézusban megmutatkozott ez az isteni törődés, és elérkezett a megváltás!

1. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a hét folyamán, vagy a mai napon tartós élelmiszert hoztak a plébániánk területén élő rászorultaknak. A belőlük összeállított élelmiszercsomagokat csütörtökön 16.00 és 18.00 óra között osztjuk ki a plébánián. Most a szentmise végén csatlakozunk az „Egymillió csillag a szegényekért” adventi adománygyűjtő akcióhoz: karitász csoportunk önkéntesei gyertyákat kínálnak mindnyájuknak, az értük adott adományok szintén a plébánia karitász munkáját segítik.

2. Kedden a Hűség-napi ünnepség miatt a plébánia irodája zárva lesz, valamint az esti szentmise elmarad!

3. Karácsonyi szentgyónásra várjuk a Szent Imre templom közösségi termeibe az iskolás gyermekeket és családtagjaikat is szerdán 15.30-tól 17.30 óráig. A korábbi évekhez hasonlóan december 18-án (szombat) 15.00-17.00 óráig is biztosítunk gyónási lehetőséget ugyanitt. A jövő héttől a Jézus Szíve templomban a sekrestye melletti szobában a hajnali szentmisék után is lehet gyónni. Várakozni a sekrestyében lehet.

4. December 15-én (szerda) lesz boldog Brenner János vértanú emléknapja, a Szent Imre templomban este 18.00 órakor ünnepi szentmise lesz, melyet Finta József csepregi plébános úr mutat be, aki a vértanú testvérének, Brenner László répcevisi plébánosnak gyermekkori tanítványa volt. Sokat buzgólkodik azon, hogy szellemi hagyatékát könyvek formájában közreadja. A szentmise után lehetőség lesz a feliratkozástól függetlenül könyvek vásárlására. A szentmise végén áldást adunk boldog Brenner János ereklyéjével.

5. December 18-án (szombat) este 19.00 órakor a Szent Imre templomban ingyenes karácsonyváró orgonahangversenyt tart Dankos Attila Fischer Annie-ösztöndíjas orgonaművész, az Újpesti Egek Királynéja Főplébánia orgonistája. Az egyórás koncerten Vivaldi, Bach és Schumann művei mellett szabad improvizációt is hallhatunk majd karácsonyi témákra. Szeretettel várunk mindenkit!

6. Plébániánk segítőit a járványhelyzet miatt az idei évben sem tudjuk megvendégelni a plébánián. Egész éves munkájukat egy karácsonyi csomaggal szeretnénk megköszönni. Tisztelettel kérjük, hogy december 15-től szíveskedjenek átvenni a csomagokat a sekrestyében, vagy az irodában.

7. A megrendelt könyvek egy része még nem érkezett meg, reméljük, hogy szerdától átvehetők lesznek a sekrestyében, illetve az irodában. Tisztelettel kérjük, hogy mindenki ott vegye át a könyveket, ahol feliratkozott.

8. Tisztelettel kérjük, hogy akik 2022-ben a Szent Imre templomban szeretnének házasságot kötni, még az időpont lefixálása előtt jelentkezzenek a plébánia irodájában.

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.