Évközi 33. vasárnap

Az Úr Jézus a mai evangéliumban a végidőről tanít. Felhőkön, hatalommal és dicsőséggel eljövő Emberfiáról, választottakat összegyűjtő angyalokról, elmúló égről és földről hallunk, valamint arról, hogy ennek időpontját egyedül a Mennyei Atya tudja. Felmerül több kérdés is: Jó ez így? Kell ez nekünk? Miért nem tudhatjuk pontosabban? Ha előtörnek belőlünk ezek a kérdések, érdemes belekapaszkodnunk abba, hogy a mai emberre nagyon is jellemző, hogy könnyen elterelődik a figyelme, elhomályosul a lényeg. Gondoljunk arra így az egyházi év végén, hogy akik fel vannak készülve a mennyországra, azokat Isten nem csupán tárt kapukkal, hanem kitárt kezekkel várja. A készületen van tehát a hangsúly, hiszen ha éberen várjuk az Úrral való találkozást, tulajdonképpen mindegy is, hogy ez mikor következik be...

1. Hálásan köszönjük a Jézus Szíve templom takarításában közreműködők szolgálatát, külön köszönjük a szolgálattevők rugalmasságát, alkalmazkodását az utóbbi hetekben. A sekrestye melletti helyiségek a tervek szerint a héten elkészülnek.

2. A héten lesz a jótékonykodás nagy szentjének, Szent Erzsébetnek ünnepe, ehhez kapcsolódóan a jövő hétvégén országos gyűjtést tartunk a karitász javára. Hálás szeretettel köszönjük a rászorulóknak felajánlott adományokat!

3. Csütörtökön 16.00-18.00 óra között élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak. Nagyon köszönjük a nekik felajánlott rendszeres adományokat!

4. November 20-án (szombat) délelőtt 10.00 órakor a Győri Székesegyházban bemutatott szentmise keretében kispapok beöltözésére, valamint avatásokra kerül sor. Woditsch Pétert, a soproni Szentlélek és Szent Mihály Plébánia papnövendékét reverendába öltöztetik, Hencz Márton papnövendékünk ún. „admissio”-ban részesül, mellyel hivatalosan is a papjelöltek közé fogadják. Kísérjük imáinkkal a papságra készülőket, hiszen egyre nagyobb szükség van rájuk!

5. November 20-án (szombat) a szentmise előtt a Jézus Szíve templomban 17.00 órától szentségimádást tartunk hálából a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért, csatlakozva az országos felhíváshoz. Szeretettel buzdítunk mindenkit a hálaadásra!

6. A tavalyi évben indult Szentlélek Szeminárium kurzus megkoronázása a pandémia miatt elmaradt. A csoporttagok szerdai találkozója után a jövő vasárnap a 18.00 órakor kezdődő küldetésmise főcelebránsa dr. Reisner Ferenc általános püspöki helynök, szemináriumi rektor úr lesz. A tervek szerint ebben a szentmisében lesz a Krakkóból származó Irgalmas Jézus kép sorszámmal ellátott másolatának megáldása is.

7. Az Önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint a jövő hét folyamán a Szent Imre templom környékén járdákat fognak felújítani. Tisztelettel kérnek mindenkit, hogy körültekintően közlekedjenek!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.