Évközi 28. vasárnap

A vasárnapi evangéliumban az Úr Jézus a gazdag ifjúval találkozik, akit megkedvel, hiszen gyermekkora óta igyekezett az ismert parancsokat megtartani. A Mester megjegyzi: "Valami hiányzik még belőled." Arra kéri, hogy tudjon független lenni a vagyonától. A szegényeknek szétosztani mindent? Sokszor már az is nehéz, hogy birtoklási vágyunkat féken tartsuk. Mindnyájunknak szól az idézett jézusi mondat. Belőlem mi hiányzik, hogy teljesen Isten Országát keressem?

1. A jövő vasárnap a missziók vasárnapja lesz, imádkozzunk mindazokért, akik az evangélium hirdetésén fáradoznak. A jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára, hálás szeretettel várjuk a Kedves Testvérek adományait!

2. Szeretettel kérjük plébániai segítőinket, hogy akik 2022-re szentmiséket szeretnének előjegyeztetni, igényeiket a héten írásban adják le az irodában. A Kedves Hívek pedig október 21-től (csütörtök) írhatnak miseszándékokat.

3. Most a szentmise után a sekrestyében még lehet jelentkezni felnőtteknek keresztségre, elsőáldozásra és bérmálásra felkészítő katekumenátusra név és elérhetőség megadásával.

4. A plébánia aulájának, valamint két közösségi termének takarítására keresünk önkéntes segítőket, vagy egy-egy közösséget, akik nagyjából kéthetenként vállalják ezt a szolgálatot.

5. Egylapos soproni katolikus falinaptár 100 Ft-os áron kapható a hátsó asztalnál.

6. Október 23-án (szombat) 10.00-18.00 óráig a Szent Imre Plébánia régiós keresztény könnyűzenei képzésnek ad otthont. A meghívott előadók: Mező Misi, Bolyki Balázs, Gável Gellért, Szabó Balázs és Gável András. Szeretettel hívunk és várunk énekeseket és hangszereseket, akik szeretnék fejleszteni tudásukat, hogy egyre szebben, még inkább Isten dicsőségére végezhessék szolgálatukat! Részletek és jelentkezési űrlap a plébánia honlapján találhatók.

További hírek

Évközi 24. vasárnap

Évközi 24. vasárnap

"Ki nekem Jézus Krisztus?" Komoly kérdés, amely nem csupán a hívőket foglalkoztatja, még ha elsőre úgy is tűnik. Gyurkovics Tibor írja a Próba c. versében, hogy Jézusra mindenkinek választ kell adnia. A mai evangélium elénk tár válaszokat, amelyek kétezer évvel ezelőtt, az Úr Jézus korában fogalmazódtak meg. Valóban Őt tartom Messiásnak, Megváltónak? Nem magam akarom megváltani a saját életemet, világomat? Jézus, a Mester nem közömbös számunkra. Ki vagy Te, Uram?


Évközi 23. vasárnap

Évközi 23. vasárnap

A mai evangéliumban is az Úr Jézus egyik csodájának elbeszélését olvassuk. A legtöbb csoda gyógyítás volt. Mind testileg, mind lelkileg szükségünk van gyógyulásra, mert életünk során sok sebet kapunk. Van, amikor a testi gyógyulás vágya egészen erős bennünk, szeretnénk fittek, mozgékonyak, életerősek lenni. A lélek betegségével, pontosabban annak gyógyításával mintha kevésbé törődnénk. Nyugalom, biztonság, belső béke, elfogadás, szeretet... Mennyire vágyunk ezekre is. A Mester megadhatja!


Évközi 22. vasárnap

Évközi 22. vasárnap

Mindennapi életünk része a higiénia. Ezt a valamilyen szinten minden embert érintő kérdést veszik elő a farizeusok, amikor Jézus tanítványainál felfedezik, hogy a zsidó rituális tisztálkodási rítusok elmaradnak. Megdöbbentő, hogy ezek az eredetileg mély tartalmú gesztusok pusztán higiénikus témává válnak számukra. A nehézség ebben nyilván az, hogy fontos és szükséges a kézmosás, a tisztálkodás mindnyájunk számára, de vajon eljutunk-e mélyebbre ezen a téren, a lelkünk megtisztításáig?


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.