Évközi 25. vasárnap

A mai evangéliumi szakaszban arról hallunk, hogy az Úr Jézus tanítványai azon vitatkoznak út közben, hogy ki a nagyobb közülük. A Mester válasza: "Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája." Az nem feltétlenül baj, ha abban versenyzünk, hogy ki tesz minél több jót a másikkal!   

1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárultával előttünk áll a felkészülés és a kongresszusba való bekapcsolódás által megtett lelki út gyümölcseinek felfedezése az egyéni lelki életünkben, és közösségeinkben egyaránt. Szívből kívánom, hogy mindnyájan találjunk ilyen lelki kincseket! A kongresszus szentmiséit, előadásait, tanúságtételeit az internetes videómegosztó portálokon keresztül visszanézhetjük.

2. A következő időszakban szeretném felmérni plébániai közösségeink hogylétét, hogy lássuk a járvány okozta változásokat, és ennek megfelelően tudjuk felpezsdíteni plébániánkon a közösségi életet. Az egyes közösségek vezetőit a közeljövőben keresni fogom.

3. Az idei bérmálási felkészítőre már 30 fiatal jelentkezett. Szeptember 25-ig várjuk még a jelentkezőket, utána rövidesen küldeni fogjuk a felkészítők időpontjait.

4. A Szent Mihály templom búcsúi szentmiséi a következő időpontokban lesznek: Szeptember 26-án (vasárnap) 9.30-kor Bognár István spirituális atya vezetésével, szeptember 29-én (szerda) este 18.00 órakor pedig Dr. Veres András megyéspüspök és városunk papságának vezetésével. Szeretettel várják a Kedves Híveket!

5. A Katolikus Karitász rajz- és fotópályázatot hirdet “Tegyetek jót mindenkivel!” címmel általános és középiskolás diákoknak. Részletek a www.karitasz.hu weboldalon találhatók.

6. Szent II. János Pál pápa győri látogatásának 25. évfordulója alkalmából fotókiállítás nyílt a győri Triangulum Galériában (Győr, Gutenberg tér 2., a Frigyláda szobornál). Szeretettel ajánlom az arra járók figyelmébe, október 17-ig naponta 10.00-18.00 óra között ingyenesen megtekinthető.

További hírek

Évközi 11. vasárnap

Évközi 11. vasárnap

A földbe vetett mag és a felnövekvő mustármag példabeszéde szerepel a mai evangéliumban, mely arra akar tanítani bennünket, hogy az életünkben hagyjuk meg Istennek azokat a dolgokat, amelyek irányítása az Ő kezében van a legjobb helyen. Ez nem könnyű. Kimondani: "legyen meg a Te akaratod", amikor - valljuk meg őszintén - imáinkban gyakran kérjük az Urat arra, hogy a mi elképzelésünk feleljen meg az isteni akaratnak. A földbe vetett mag az Úr Jézus példázata szerint magától hoz termést. Magától az Istentől.


Úrnapja

Úrnapja

Dicsérd, Sion, Üdvözítőd: Jó Pásztorod, hű segítőd áldja hangos éneked!
Himnuszt mondj egész szíveddel, szóddal úgysem érheted el, méltón nem dicsérheted.
Nagy dologról szól az ének: élet élő kútfejének, a Kenyérnek hódolunk,
Estelén a búcsútornak, a tizenkét apostolnak, mit kiosztott Krisztusunk.
Hangosan hát fönnesengjen, ujjongjon és égre csengjen zengő lelkünk hangja ma!
Mert mit ajkunk most magasztal: amaz ünnep, amaz asztal, amaz első lakoma.


Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.