Első fogadalmat tett Hillebrand B. Ágota domonkos nővér

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, tette le első fogadalmát a soproni származású Hillebrand Barbara Ágota domonkos nővér.

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet világnapján szentmise keretében tette le első fogadalmát a soproni származású Hillebrand Barbara Ágota domonkos nővér a budakeszi Sziénai Szent Katalin Konventben.

A szentmisét Kálmán Imre atya, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet prefektusa celebrálta. Szentbeszédében hangsúlyozta, a Szűzanyáéhoz hasonló bátorság szükséges a hivatás vállalásához. A szívünkben hordozott derű teszi vonzóvá keresztény életünket, ezt szerzetesként is elengedhetetlen szem előtt tartani. „A kereszt a bot, amelyre támaszkodik a lélek a szűk úton” – idézte Marton Marcell kármelita szerzetes szavait Kálmán Imre atya, utalva arra, hogy az Úr Jézusra a nehézségek idején is bizalommal hagyatkozhatunk. 

Imádkozzunk Ágota nővérért és közössége tagjaiért, hogy az Úr adja meg nekik a hűség és a szent élet kegyelmét!

Forrás és fotó: Árpád-házi Szent Margitról elnevezett Domonkos Nővérek ( http://domonkosnoverek.hu/ )

További hírek

Hittan a szentségekről

Hittan a szentségekről

Szeretettel várunk minden korosztályt a Szent Imre templomba havonta egyszer szerdán este és szombaton délelőtt az egyház szentségeiről szóló alkalmainkra!


Szentévi római zarándoklat 1. út

Szentévi római zarándoklat 1. út

Plébániai zarándoklatunk 1. útját 2025. június 16-20-ig szervezzük, jelentkezéshez és információkért kattintson a képre!


Szentévi római zarándoklat 2. út

Szentévi római zarándoklat 2. út

Plébániai zarándoklatunk 2. útját 2025. június 21-25-ig szervezzük, jelentkezéshez és információkért kattintson a képre!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.