Húsvét 5. vasárnapja

A múlt vasárnapi evangélium "Jó Pásztor"-képe után Jézus szőlőtőhöz hasonlítja magát. amikor minket a szőlővesszőkhöz hasonlít, ugyanúgy a szoros kapcsolatot világítja meg, mint a pásztor és a juhok esetében. Itt azonban még inkább az életről van szó. Táplálásról, energiáról, éltetésről. Egy a dolgunk, rajta maradni a szőlőtőkén, befogadni a Mester örök életre hívását!

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek, hogy az elmúlt vasárnap a papnevelés céljaira 227.640 Ft adományt adtak!

2. Májusban, a Szűzanya hónapjában a szentmisék előtt májusi litániát imádkozunk templomainkban. A Szent Imre templomban kedden 17.40-től a Béke Királynője Katolikus Szemlélődő Közösségért, csütörtökön az Élő Kövek Közösségért, pénteken a Jézus Szíve Családokért, vasárnap a Házas Hétvége Mozgalom Soproni Közösségéért, a Jézus Szíve templomban szerdán és pénteken reggel 6.45-től saját szándékainkra, szombaton 17.40-től a Plébániai Tanácsadó Testületért imádkozunk a litániákon. Szeretettel várjuk a közösségek tagjait!

3. A Szent Imre templomban a májusi litániákat a templom jobboldali mellékhajójába áthelyezett Szűzanya-szobornál fogjuk imádkozni. Az így felszabadult baloldali falra pedig egy Irgalmas Jézus képet rendeltünk.

4. Szeretettel várjuk a bérmálkozókat május 8-án (szombat) délelőtt 9.00-12.00 óráig a plébániára a következő bérmálási felkészítőre, melyet már élőben tartunk.

5. Szeretettel buzdítjuk a Kedves Híveket, hogy személyi jövedelmadójuk egyházi 1 %-át ne felejtsék el a Magyar Katolikus Egyháznak a 0011-es technikai számon felajánlani. A legkisebb, akár a nulla összegről szóló rendelkezés is rendkívül értékes, mert az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az egyháznak. Az 1 %-os támogatás az egyházmegyék költségvetéséhez adódik hozzá, így az állami kiegészítéssel együtt jelentős bevételi forrásunk, és nem kerül külön pénzébe a híveknek.

6. Isten áldását kérjük az érettségi vizsgákat a héten megkezdő fiatalokra, imádkozzunk értük, hogy tudásuk legjavát nyújtsák!

7. Anyák napja alkalmából kívánjuk minden édesanyának, hogy a Szűzanya égi pártfogását mindig érezzék, és sok szeretetet kapjanak gyermekeiktől!

További hírek

Pünkösdvasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek eljövetelével elindult Jézus egyháza. Kezdetét veszi a misszió, az igehirdetés. A küldetés mibenléte egyértelmű volt az apostolok számára eddig is, Pünkösd napján megkapták hozzá az erőt és a bátorságot. Akik bérmálkoznak, ugyanezt élhetik át! Akik pedig már a keresztény beavatás teljességében vannak, számukra megerősítés, új lendület a mai nap!


Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.