Húsvét 4. vasárnapja

Jó Pásztor vasárnapja - ez az elnevezés a mai evangéliumból az Úr Jézus egyik legfőbb tulajdonságára utal: úgy vezet bennünket, ahogy a rendes, becsületes pásztornak gondja van a nyájára. Ha a legnépszerűbb keresőbe beírjuk: "pásztor", elsőként a Wikipédia lexikon jelenik meg, melyben az első mondat így hangzik: A pásztor foglalkozás ősi állattartó mesterség, de életforma is. Krisztus Urunk megalapította a papságot, hogy a benne hívők egyrészt mind többen legyenek, másrészt igazi nyájként éljenek. A papi hivatások világnapján imádkozzunk lelkipásztorainkért, de önmagunkért is, hogy kölcsönösen törekedjünk minél inkább megismerni egymást, jó kapcsolatban lenni az Atya és a Fiú kapcsolatához hasonlóan. Komoly ez a mérce, van tehát hova fejlődnünk!

1. A mai vasárnapon, a papi hivatások világnapján imádkozzunk papi hivatásokért és a szolgálatban élő papokért. Mai perselyadományaikat a papnevelés céljaira várjuk szeretettel!

2. Nagy örömmel hozom a Kedves Hívek tudomására, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül a Magyar Templomfelújítási Program keretében a Jézus Szíve templom színes üvegablakainak restaurálására, valamint védőüvegezésére 14 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyertünk. A szükséges előkészületek után a munka kivitelezése a közeljövőben el is kezdődik, mely az ablakok restaurátor-műhelybe szállítás utáni tisztítását, megerősítését, majd visszahelyezését jelenti, valamint a jelenlegi drótsodronyok helyett jobb szigetelést is jelentő külső védőüveg elhelyezését foglalja magában.

3. Szombaton a Szent Imre templom kápolnájában reggel 8.00-17.00 óráig csendes szentségimádást tartunk, melyre szentségőrzők, illetve közösségek jelentkezését várjuk a sekrestyében kitett lapon.

4. Májusban, a Szűzanya hónapjában új kezdeményezésként mindkét templomunkban az esti szentmisék előtt 17.40-kor kezdődő májusi litániákat plébániánk egy-egy közösségéért, imacsoportjáért, valamint szolgálattevőinkért ajánljuk fel. Május 1-jén a Jézus Szíve templomban a Jézus Szíve Családokért, május 2-án a Szent Imre templomban a betegekért, orvosokért és ápolókért imádkozunk majd. Természetesen a Jézus Szíve templomban a hétköznap reggeli szentmisék előtt 6.45-től is lesznek májusi litániák, melyeket egyéni szándékainkra ajánlhatunk fel.

5. Szombaton lesz Szent József, a munkás ünnepe, ebből az alkalomból a Jézus Szíve templomban az este 18.00 órakor kezdődő előesti szentmisében megáldjuk a férfiakat. A Szentatya által meghirdetett Szent József-évben mindnyájuk imáiba ajánljuk a családapákat, valamint azokat, akik erre a hivatásra készülnek!

—6. A Domonkos templomban ma délután a 16.00 órai szentmise után Jean-Yves Brachet domonkos atya tart előadást, melynek címe: “Istennel, vagy Istenről beszélni”.

7. Ökumenikus dicsőítésre várják a Kedves Testvéreket szombaton délután 15.00 órától a Várkerület 49. sz. alatt található Imádság Házába.

További hírek

Urunk mennybemenetele

Urunk mennybemenetele

Márk evangéliumának utolsó mondataiban krisztusi küldetést kapnak a tanítványok, rajtuk keresztül pedig minden kor keresztényei. A feladat az evangélium örömének hirdetése. Ez nem megy leszegett fejjel. Mai kutatások szerint az okoseszközök egyre nagyobb mértékű használata egyfajta meggörnyedő testtartást eredményez. És még mennyi minden van, ami befelé, magunkba fordít minket. Az Úr Jézus mennybemenetele az apostolok tekintetét fizikailag is felemelte. Miközben várjuk az Erőt, a Szentlelket, ne felejtsük el, hogy a Mester megmutatta azt az utat, amely a végső célunkhoz vezet!


Húsvét 6. vasárnapja

Húsvét 6. vasárnapja

"Maradjatok meg szeretetemben!" Az Úr Jézus ezt tűzi ki e földi életre célul. Örök távlatként pedig a mennyországba hív meg: "gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt!" Az élet viszontagságai ellenére, Jézusba kapaszkodva teljes lehet az örömünk. Milyen jó, hogy a barátai lehetünk, ehhez pedig egyet kér: tartsuk meg a parancsokat!


Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.