Nagyböjt 4. vasárnapja

"Laetare Ierusalem", "vigadozzál Jeruzsálem", így kezdődik nagyböjt negyedik vasárnapjának kezdőéneke. Az Izajás prófétától vett idézet a végső ítélet napjáról szól, melyet a János evangéliumából hallott részletben az Úr Jézus Isten szeretetével, a hittel és a világossággal hoz összefüggésbe. Az igazi örömünk alapja a megváltottság: "mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16). 

1. Hálásan köszönjük a Kedves Híveknek az elmúlt két hét során a rászorulók javára felajánlott tartós élelmiszer adományokat! A területünkön élő rászorulóknak csütörtökön 16.00-18.00 óra között osztjuk ki az adományokból összegyűlt csomagokat.

2. Március 17-én (szerda) a Győri Könnyező Szűzanya búcsúján a Nagyboldogasszony-Székesegyházban a járványhelyzet miatt csak zárt körben tartják meg a szentmisét délelőtt 10.00 órakor. A Kedves Híveknek a Bonum TV, a Magyar Katolikus Rádió és a Mária Rádió egyenes adásban közvetíti a szentmisét. A hívek hétvégi kétnapos zarándoklata idén elmarad.

3. A járványhelyzet miatt az idei évben sem lesz Városi lelkigyakorlat és Városi keresztút. A húsvéti készület során - hogy ne maradjunk lelki feltöltődés nélkül - a Szent Imre templomban nagyböjti lelki napokat tartunk. Március 18-án az este 18.00 órakor kezdődő szentmise prédikációjának témája: A keresztény ember szabadsága. Másnap, Szent József ünnepén pedig a Családok Éve megnyitása lesz. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, kérve a járványügyi szabályok fokozott betartását!

4. Ugyancsak lelki feltöltődést nyújtó lehetőség a Szent Imre templom szentségimádási napja. Március 21-én (vasárnap) déli 12.00 órakor lesz a szentségkitétel, melyet csendes szentségimádás követ egészen 17.40-ig, amikor litániát imádkozunk és szentségi áldást kapunk. Buzdítjuk a Kedves Híveket szentséglátogatásra! Tisztelettel kérjük a közösségeket és a testvéreket, hogy akik tudnak, vállaljanak egy-egy óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében kitett lapon lehet.

5. Továbbra is várjuk mindazok jelentkezését, akik a járványhelyzet ellenére otthonukban szeretnének húsvéti szentgyónást és szentáldozást végezni. Jelentkezni a sekrestyében és az irodában lehet. A látogatásra március 25-én (csütörtök) a délelőtti órákban kerül sor.

6. A Szent Imre templom és a plébánia udvarának húsvéti nagytakarítását két hét múlva szombaton, március 27-én délelőttre tervezzük. Tisztelettel kérjük az asszonyokat, a férfiakat és a fiatalokat, hogy amennyiben szabaddá tudják tenni magukat, jöjjenek el majd segíteni!

További hírek

Húsvét 4. vasárnapja

Húsvét 4. vasárnapja

A mai evangéliumi részletben az Úr Jézus jó pásztorként mutatkozik be. Olyan Isten ő, aki vigyáz ránk, ismer minket, vezetni akar. Amikor mindezt halljuk, észrevesszük, hogy nem mindig halljuk a hangját. Sokan bégetnek a nyájban, olyanok is, akik nem ezeket a jókat akarják; hamar megbélyegezzük egymást, fekete bárányt találunk. Magunkkal vagyunk elfoglalva, és nem Istennel. A mai ünnepen a mi Jó Pásztorunk halk, szelíd szavával mégiscsak meghív bennünket, mégpedig arra, hogy vele legyünk. Egészen a menny kapujáig akar vezetni a szavával!


Húsvét 3. vasárnapja

Húsvét 3. vasárnapja

Lukács evangéliuma segítségével ismét az Úr Jézus feltámadását követő egyik jelenésnek lehetünk tanúi, mely egészen szemléletes. Érzékek és érzések, melyek mind a megtapasztalást akarják aláhúzni. Az apostolokéhoz hasonlóan velünk is olykor megesik, hogy felüti a fejét a félelem, az ijedtség, amikor Isten be akar lépni az életünkbe. Mi nem így, vagy úgy képzeltük. Számunkra más helyzet komfortosabb lett volna. Amikor lemondunk a saját elképzeléseinkről, amikor tudunk elengedni dolgokat, akkor adunk teret a Feltámadottnak. Teljesen biztos, hogy ekkor szűnik a félelem, az ijedtség és a kétely, helyébe pedig a hit talaján az öröm, a béke és a ráhagyatkozás biztonsága költözik!


Húsvét 2. vasárnapja

Húsvét 2. vasárnapja

Tamás apostol kerül a figyelmünk középpontjába az evangéliumi szakasz hallatán. Ő "hiszi, ha látja" az Úr Jézus feltámadását. Tamáskodik. Sokszor tesszük ezt mi is, amikor Isten életünkben való jelenlétét, irgalmas szeretetét firtatjuk. Jó módszer lehet, ha figyelmünk középpontjába inkább a Feltámadottat helyezzük. Ha Rá tekintünk, biztosak lehetünk abban, hogy jó irányba is haladunk. "Én Uram, én Istenem!" Tamás apostol hitvallása - látva az Üdvözítőt - mélyebbnek tűnik, mint a többieké.


© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.