Gaudium Kórus

Gaudium Kórus

Szolgálat – Közösség – Örömforrás

A kórus a templomi liturgia szolgálatára szegődött jó 10 éve. Szándékunk szerint az orgonás miséket, egyházi ünnepeket szeretnénk színesíteni, emelkedetté tenni, a zene eszközeivel változatosabbá meghittebbé, lélekemelővé tenni.

A kórus egyúttal persze közösség is. A próbák („megpróbáltatások”), a szentmisei szolgálatok, az egyéb éneklési alkalmak mind-mind a közösséggé kovácsolódás eszközei, és mondhatjuk, hogy ez nagyon fontos összetartó erő, kapocs közöttünk.

Igyekszünk a fentieken kívül is alkalmakat keresni arra, hogy a zene örömforrás legyen számunkra. Így minden évben háromnapos kórustáborba vonulunk, ami a pihenés és az erőgyűjtés kitűnő lehetősége is egyben.

Lehetőleg évente zarándokutat is szervezünk magunknak, így jutottunk el például Budapestre, Kaposvárra, Melkbe, Bécsbe a ferencesekhez, Őrbottyánba az ország egyetlen harangöntő műhelyébe. Idén a MÜPA orgonáját megalkotó Pécsi Orgonaépítő Manufaktúrát látogatjuk meg máriagyűdi zarándoklattal egybekötve.

Jó, ha egy élő közösség dinamikus, és képes munkáját, erőfeszítéseit, örömét tovább osztani. Ezért zeneszerető, kórusban énekelni tudó, némi zenei ismerettel rendelkező, jó közösséget és a mindennapos rohanásban kellemes kikapcsolódást kereső, és persze hétfő esténként idejét erre áldozni képes kórustagot szívesen látunk (hallunk) soraink között, elsősorban a fiatalabb (20-as?, 30-as?, 40-es?) korosztályból. (Ez a reklám helye volt.)

A „gaudium” szó jelentése: öröm. Reméljük, hogy annak is, aki énekel, és annak is, aki hallgatja.

© Soproni Szent Imre Római Katolikus Plébánia 2011-2020 Minden jog fenntartva.